Den försvunna remissen

Idag har det på pricken gått 1 månad sedan jag var hos ortopeden och kollade mitt knä, och har fortfarande inte fått någon remiss till sjukgymnasten för att börja rehabträna. Eftersom att både ortopeden och sjukgymnasten har så ruttna telefontider så fick mamma ta tag i detektivarbetet med att spåra min remiss.

Efter många telefonsamtal och diverse besök nere hos sjukgymnasten kom det fram att ortopeden har skickat min remiss elektroniskt till en vanlig läkare istället för till sjukgymnasten. TUR att min mamma gick ner dit idag för annars hade jag aldrig fått något träningsprogram. Så nu ska jag börja rehabträna hemma lite lugnt och sen ska sjukgymnasten ringa mig och boka in en tid. ÄNTLIGEN!

Jag blir faktiskt inte klok på dagens sjukvård.

Nu ska det fixas till mammas kalas imorgon. Duka står på listan för tillfället, så vi hörs!

Fixa och Trixa..

Jag har plågats av en ständig huvudvärk i 3 dagar nu, vad vill den mig ?!

Hade redovisning idag, den som jag har tränat på så otrooooligt mycket ( 10 min innan lunch idag) Men förvånande nog så gick det bra. Sköönt, Nu är det inte allt för mycket kvar tills det är jul och slut på flera kurser. I like!

Här hemma är det däremot mycket kvar att fixa och trixa med till mammas kalas. Jag har tagit tag i städningen ikväll, och sen har Anders och jag fixat till leken. Skalat potatis har även hunnits med.

Snart är det säsongsavslutning av Grey´s. Gaah! Vad ska jag nu göra på onsdagkvällarna ?

Glada miner under prisutdelningen

Glada miner under prisutdelningen

Guld, guld och åter guld!

Helgen började med en heldag på stan med Anders för att fixa klart så många julklappsköp som möjligt. Vi lyckades ganska bra måste jag säga, bara några få kvar nu. Kvällen blev lugn och mysig, precis vad jag behövde.

Dagen började värdelöst när jag såg att snön var borta! Men blev bättre när jag provade balklänningen och kände mig otroligt fin! :) gaah vad jag längtar till studenten och balen!

Första tävlingen med den nya B-truppen ägde rum i Hörnefors ikväll. Tjejerna var grymma och dansade hem en guldmedalj! :) Coaches är så stolta, och jag måste säga att det ser lovande ut till Gävle!
Däremot var det inte så roligt att köra dit och hem i snö/slask/storm väder.

Nu blir det sängen för att försöka få bort denna huvudvärk.

Suprice, suprice

Det är mysigt när man vaknar och det är alldeles vitt ute. Jag längtar till julafton, och tills man får börja julpynta.

Har haft en lektion idag, det är skönt på fredagar :) Ikväll blir det troligtvis supricefixande hos Coach M. woho :)

Anders lag vann förövrigt matchen mot Ersboda i Onsdags :) Han gjorde även 2 mål :)


Jag lever

Jag överlevde idag! Blev inte biten av någon dement gammal tant. Jag fick en söt gubbe som var jätte trevlig, fastän lite oduschad. Grejen är att jag inte klarar av lukten på ålderdomshem.

Nu ska jag till Emelie och kolla in hennes lägenhet! :) Sen ska vi och kolla på Anders match!

Imorgon är halvdag och det gillas!

Dusch-Ångest

Frisörarbetet är klart, alltså helt klart. Det är utskrivet och klart, och just nu ligger det och väntar på att lämnas in imorgonbitti. Okej, man behövde inte lämna in det imorgon, men nu har jag kämpat som ett as och det känns skönt att kunna lämna in det imorgon och bara känna lugnet resten av veckan och kommande helgen.

Min mamma pikade mig 3 gånger sen jag kom hem från träningen att jag hade skitigt hår, så nu efter arbetet är utskrivet så kände jag att jag hade inget val än att ställa mig i duschen. Otroligt jobbigt, men väldigt behövligt.

Nu ska jag sova, för det tycker jag att jag förtjänar, eftersom jag måste åka och klippa dementa gammlingar som är otrevliga och bits och slåss imorgon. ( Jaaa, det är faktiskt sant! )

Irritation på hög nivå

Jag vet, jag har inte skrivit på många dagar, men ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft lust eller ork till det. Det var tveksamt om jag skulle skriva idag, men övervägde så jag kan få ut min ilska.

Helgen har plågats av en mystisk sjukdom som fortfarande inte är riktigt bra. Kan som inte sätta orden på vad det är för sjukdom, men den är konstig. Skulle vara bättre om det bröt ut och jag fick vara rejält sjuk i 2 dagar och sen är det över, men nej, dra gärna ut på denna mystiska sjukdom.
Helgen har också plågats av detta ruttna frisörarbetet. Jag har slitit arslet av mig och det är nästan klart nu, förutom arbetstider och priser. Det värsta är att när jag kom till skolan imorse får jag höra att läraren ändrade inlämningsdatum i Fredags när jag hade åkt från skolan, så inlämningen är inte nu på onsdag, utan nästa onsdag. Åh, jag blir så irriterad och arg för att ingen vänlig själ kan höra av sig och meddela detta till övriga i klassen. Positivt sett så är jag ju nästan klar nu, och behöver inte jobba ihjäl mig i veckan.

Däremot så kan vissa ta och skärpa sig, blir så jävla förbannad när man inte kan hjälpa någon när man sitter och trycker på uppgifter som är bra för andra att ha, uppgifter som har efterlysts i flera veckor. Däremot så passar det när de ska ha uppgifter från mig. Är det så mycket begärt att hjälpa någon när vi sitter i samma sits allihopa? Släpp stoltheten för några minuter och var mänsklig!

Ah, skönt att få beklaga sig lite. Finns mycket kvar som jag är arg och irriterad över, men det kommer att bli alldeles för långt att läsa.

Hoppas på en bättre dag imorgon, utan ett huvud som spränger.

Dagens jobbigaste.

Träningen igår var helt magisk. Har aldrig varit så stolt, och för tillfället känner jag mig helt lugn inför tävlingarna. Tjejerna är helt klart det bästa nu på min "Bra-lista"

Den här dagen har tyvärr inte börjat lika bra, redovisning på religionen vilket aldrig kan vara roligt. Sen får jag även veta att inlämningen på frisörarbetet är flyttat. Alla trodde att inlämningen var V. 48, men nu är den tydligen flyttad till på onsdag! ONSDAG!!! Hur ska det här gå? Jag har kört fast, och hittar inte den fakta jag behöver. Ingen som sitter och trycker på en prislista på klippningar och dylikt från 80-talet? Eller vilka arbetstider man hade som frisör under 80-talet? Nu kommer jag verkligen inte ha någon helg att se framemot, utan datorn kommer att bli min bästa (o)vän. Jag tycker verkligen inte om Kultur och stilhistoria , vad ska den här kursen vara bra till.

Som sagt, 1 sida är skriven på arbetet, bäst att fortsätta att skriva massa ord, ord som jag inte kan hitta någon fakta till.


Utvecklingssamtal

Mitt utvecklingssamtal med en hes elevhandledare gick bra, jag känner mig nog rätt så nöjd. Gäller bara att kämpa på de sista veckorna. Frisör arbetet har inte skrivit sig själv idag, och jag har inte haft en minut ledig. Just nu så känns det väldigt oaktuellt (finns det ett ord som heter så?) för snart är det mat och träning som gäller.

Har inhandlat ett par nya vinterskor, men frågan är om jag ska lämna tillbaka dem, åh, jag hatar när jag inte kan bestämma mig.  Fick iallafall träffa Frida idag :) Det gjorde min dag lite ljusare.

1 redovisning imorgon sen är det helg. Mycket skönt, fast frågan är om det blir någon helg, arbetet lär ju ta upp all min tid, för ihelgen måste jag verkligen skriva en bra bit på det!


Småfix

Idag har det fixats och trixats. Listan börjar bli kortare och kortare, men fortfarande inte klar. Jag undrar om min lista någonsin kommer att ta slut ? Jag menar, det kommer ju alltid till saker på den. Coaches har iallafall varit på stan fixat till supricen, så snart är den nog klar :)

Bussen är bokad nu, vilket känns väldigt skönt. Christer på swebus var mer pratsam i telefonen och på mailen än vad Stig från Göstas buss var.

Jag har även skrivit 1 sida på arbetet om frisörer under 80-talet. Det går frammåt, även om det är i snigelfart. Imorgon kanske det blir en sida till och då kanske det är klart i slutet av helgen. Vilken lycka det skulle vara!

Mat nu, sedan är det dubbelavsnitt av Greýs

image3

Svenska B

Nu är Nationella i Svenska B avklarat. Jag var klar efter drygt 2 timmar, skönt. Hade nog inte orkat med att sitta så mycket längre. Hatar när man har så långa skrivningar. Man kan inte koncentrera sig tillslut. Dessutom satt vi i skrivsalen i källaren! Otroligt rutten luft, vilket inte gjorde saken bättre. Nu är det iallafall gjort och snart är Svenska B slut. Tackar för det!

Nu när jag kom hem så har jag varit helt tom i huvudet, så jag har inte skrivit något på frisörarbetet. suck! Istället blev det Super Mario. Otroligt roligt spel måste jag erkänna. Är på 3:e världen nu, men inte lika duktig som min syster..

Ikväll är det träning, sen DH. Bra kväll!

Remissen till sjukgymnasten har fortfarande inte kommit, jag lägger ner snart!


Denna dag

Idag har varit den mest ovärda dagen på flera månader. Hade sovmorgon till 1 idag så jag tog en låång sovmorgon, sen var det bara 1 timme kvar till bussen gick och då orkade jag inte börja med något arbete. Åkte till skolan och var på en otroligt ovärd lektion där jag inte gjorde någonting. Var det värt att jag ens åkte till skolan idag ? Fick mig iallafall många goda skratt i våran lilla diskussinsgrupp, tur att ni förgyller en sådan ovärd dag.

Nu är det snö/regn slask ute, och det gillas inte! usch vilket hemskt väder.

Fika och sedan sängen, för att ladda till Nationella i svenska B imorgonbitti. Jag känner inte peppen!

Jag ser det snöar..

Det är helt vitt ute nu :) Jag tycker om det, kanske inte alltid när man fryser och blir blöt eller halkar, men det är mysigt på något vis, en speciell stämning :)

Var chaffis åt mina föräldrar inatt. Vet inte om jag ska skriva någon kommentar om det, kan ju sammanfatta det med att de är ruggit slitna idag. Även jag är sliten för den minimala sömnen jag har fått inatt. Steg upp tidigt( Ja halv 9 är tidigt för mig nu, har haft en period när jag har kunnat sova hur länge som jag vill nästan)
Tjejerna har sålt fika på konsum i kylan, tur att jag hade bra med kläder på mig iallafall :) Fast kallt var det ändå.

Listan från igår är inte klar än. Skolarbeterna är kvar, ganska väntat, men allt annat är klart.

Nu börjar Anders bortamatch. Ska följa den via livematch på internet. gah, jag är nervös.

Listan väntar

Gårdagens träning var nog en av de bästa. Peppen var på topp och de presterade otroligt bra, det ser mycket lovande ut inför de kommande tävlingarna :)

Fredag idag, en regning och blåsig Fredag, en Fredag med en lista som ligger och väntar på att bli förkryssad och förhoppningsvis klar idag. Men någon större pepp finns inte inför den tunga listan. Min lediga dag blev inte alls ledig.
Listan lyder:
* Göra religionsläxan ( Noll motivation)
* Göra arbetet om frisörer under 80-talet. (Hur länge har jag skjutit upp det arbetet nu ?!)
* Duscha ( Alltid lika jobbigt! Coach M vet vad jag pratar om! )
* Handla ( Jag måste duscha före jag far och handlar, dessutom måste jag köra ut bilen ur garaget. Usch vad jobbigt! Dagens I-landsproblem)
* Packa till mamma ( Hon ska bli "kidnappad" ikväll och jag måste packa det hon ska ha med sig i smyg. Hur lätt är det egentligen? Jag vet väl inte vad hon vill ha på sig för "finkläder" ikväll)
* Ringa om bussar till tävlingen i Gävle ( Kan styrelsen skaffa en person som gör det här istället, ingår det här verkligen i mina tränaruppgifter?)

Listan väntar..dags att sätta igång ?


Onsdag

Mycket skönt med sovmorgon och ledig dag idag :) Har hunit fixa lite saker, men mest suttit i telefon och tjorvat med ortopeden. Tillslut så kom det fram att hon som hade skickat ut kallelsen hade läst fel i min journal. 4 månader och 4 veckor är en ganska stor skillnad tycker jag, men tydligen inte hon ? Jaja, nu är det fixat iallafall.

Imorgon är det kundpass och sen ska vi prova studentmössorna! :D Inte så länge kvar i skolan nu :) Är även ledig på Fredag :) Galet skönt :)


Förresten

Kom på en till sak som jag skulle uppmärksamma omgivningen om!

Ortopeden är seriöst ett skämt! Vet dom ens om dom har arslet fram eller bak?
Fick ju veta förra veckan att jag skulle få en remiss till vårdcentralen i Holmsund för att börja rehabträna knäet, och sen skulle jag få en kallelse till ortopeden igen i början på Februari.
NU har ortopedläkaren skickat en kallelse till mig om att jag ska till ortopeden IGEN om 2 ½ vecka.  Vad menar han egentligen? Har han skickat remissen fel?, har han skrivit fel datum på kallelsen? eller har han glömt att säga något till mig ? Vad vill han mig?
Dessutom har de ruttna telefontider.

Dagens sjukvård...vad händer?
 

Skööönt

Jaa! Jag klarade religionsprovet! Hade faktiskt väntat mig mitt första IG. Fick tillochmed VG och jag är så glad, så glad! Har aldrig varit så nervös inför ett prov som det här. Kan ju iof bero på läraren. Ska nog inte nämna mer om henne, utan låter det vara osagt.

Svenska talet är gjort och framfört nu, galet skönt! Det gick även bra. Nu är det en slapp vecka framför mig, med mycket självstudier från hemmet :) Exakt vad jag behöver!

Tävlingarna börjar närma sig och det känns som att jag inte har någon koll alls. Men det styr vi upp imorgon på träningen! Jag har tid att fixa saker på dagarna den här veckan :)

Anders är på träning och jag sitter hemma hos han och gör ingenting. Ska nog lägga mig tidigt så jag är utvilad imorgon. Det vore skönt. Bara ruttet att jag lär vakna när han kommer hem senare ikväll.

Maskerad

Bosse bildoktorn, Mark Sloan, Carolina Gynning och Harry Potter hade en trevlig kväll igår. Middagen var otroligt god, och Gynning och Sloan ägde ut Bosse och Harry i alla spel som spelades under kvällen.
Efter ett x antal glas av alkohol och en massa skratt blev det sängdags på en luftmadrass :)
Vaknade inte allt för pigg imorse, men börjar bli bättre nu.

Jobbar på svenska talet nu. Snart klart. Imorgon gäller det.

Det är även snö ute :) hihi!


Tack för den trevliga kvällen Anna och Matte!


Shopping dag 2

Idag blev det shopping med Anders, eller kanske inte så mycket shopping, men gå runt på stan ialalfall :) Mysigt att få en dag tillsammans iallafall :)

Nu har vi nyss sett klart Idol. Hoppas att det inte blir sånt stort fiasko som det blev förra veckan. Marie är iallafall bäst! Så är det bara!


Nu är Norgeresan bokad också! känns otroligt skönt att få åka iväg på lite semester efter nyår :) Gud vad jag längtar! Även fast det är dyrt där, så är det skönt att bara få lite semester och koppla av. Ska även bli kul att se på Martin när han spelar.

Mamma och pappa är borta hela helgen, vilket är likamed att jag och Anders får dubbelsängen! Yees!

Vi hörs imorgon!

Shopping

Heldag på stan idag med systeryster och Frida :) Det shoppades en hel del och snart är nog alla presenter inhandlade också :)
Mormor bjöd på lunch på Eurasia. Mycket gott! :)

Har även varit och hämtat min mapp idag. Galet gäng där på swebus garage. haha.

Nu måste jag göra klart svenska talet. Annars är jag nog ganska körd!


RSS 2.0