Mer bilder från helgen

3 skoldagar har gått, 2 praktikdagar kvar, och sen är det helg :) Veckorna flyger verkligen fram bara 2 månader kvar till gesällprovet och jag kan inte säga att jag känner lugnet.

Arvidsjaur-folket-som-var-modeller-i-helgen har fixat fram kort från helgen.
Ta gärna en titt på frisyrer och sminkningar här :)

Bilder från Brölloppsmässan

Det blev inte allt för många bilder, lite synd nu såhär i efterhand, men jag hoppas på att få tag i fler bilder under veckan :)

360430-40360430-39360430-38360430-37360430-36360430-35

Extremt var temat...


Brölloppsmässan

Nu är det över, och det har varit otroooligt roligt och lärorikt. Dock väldigt stressigt och en hel del press och ansvar, men jag gillar det :)  Måste säga att jag är hyffsat trött nu, steg ju upp halv 5 imorse.

Modellerna från Arvidsjaur var nog de bästa och roligaste människorna jag har träffat! De har gjort allt till något roligt istället för överstressat. Dessutom var de GRYMMA på att dansa ( I brölloppsklänningar, kostymer, balklänningar och festklänningarna). Grease, Dirty Dancing och Fame var bara några av alla nummer de gjorde. Åh, det var verkligen hur bra som helst! :) Jag är hel imponerad av dem! 

Frisyrerna och sminket var heeeelt galna! Lösögonfransar i alla olika färger, löshår, toupering, stora höga frisyrer, jaa, helt vilt!

Helt enkelt så jag är galet nöjd med dagen! :)


Det börjar närma sig...

Åh, herre gud. Imorgon är det dags för brölloppsmässan och jag är sjukligt nervös. Blev absolut inte bättre efter vi hade träffat modellerna idag. Alla modeller var mellan 13 och 22 år, och ALLA krävde extrema sminkningar och frisyrer. Det känns helt fel att göra dem extrema när man ska visa brölloppskläder, eller är det bara jag som känner så?

När vi kom tillbaka till salongen blev jag provdocka för smink och frisyrer, och nu sitter jag här och ser ut som en rysk hora. Jag blir seriöst rädd när jag ser mig själv i spegeln och det känns inte alls som bröllopp. Men, jag ser iallafall ut som modellerna ville ha det. Imorgon får alltså fantasin flöda, och egentligen kan ingenting bli "fel" när man ska göra allt så extremt. Vi får hoppas på det bästa.

Blir en tidig kväll, uppstigning halv 5 imorgon. Döda mig långsamt, tack!


Pinsamma jag

Igår lyckades jag med en otroligt pinsam grej! Såhär var det...
Duktig och snäll som jag är skulle jag åka och byta min systers Mp3 för den var trasig. Pappa sa bara att jag skulle åka ner på maxi och byta den. Jaha, tänkte jag, det blir ju enkelt och det går snabbt. Svängde in på ElGiganten och gick in för att byta. Började rabbla upp allt som var fel och sa att jag ville ha en ny, då tittade han i kassan mycket konstigt på mig, skrattade till och sa, " Ja, nog kan du få byta den här, men det är nog en fördel om du går på rätt affär" Ehm, jaa, eehm, okej, tack ändå , lyckades jag harkla fram, samtidigt som jag ville sjunka genom golvet.
Inte hade jag väl tänkt på att det fanns någon annan elaffär på maxi. Tycker även att min pappa kunde ha sagt att jag skulle fara till Expert. haha. Ja det löste sig iallafall när jag gick in på rätt affär.


Nu ska jag åka iväg och jobba, Tur att jag har bil idag, annars hade jag övervägt att stanna hemma, det är ju snöstorm ute.

Denna eviga sjukdom

Två praktik dagar är avklarade, jag hann bli frisk och dagarna flöt på mycket bra :) Jag gillar praktiken, och det är skönt att komma ifrån skolan, om än bara 2 dagar i veckan.

I Fredags blev följde jag med på och kollade på Anders match, som slutade i en härlig seger mot Hörnefors :)

Gårdagen var en riktigt bra dag. Började med en shoppingtur på stan med Anders. Jag hittade jätte mycket, och allt på rea! Jag gillar rea! Dagen fortsatte sedan med innebandy. Ebba spelade, men de forlorade tyvärr med 1-0 mot killarna. Kvällen fortsatte med mysig middag och lite film. Sen började jag känna mig sjuk igen, fick en grym hosta och blev jätte hängig.

Vaknade imorse när Anders åkte på match halv 8 och kände mig fortfarande dålig, så jag somnade om och vaknade vid halv 10 fortfarande hängig. Åkte hem och la mig i soffan med feber och hosta. Nu några timmar efter alvedonen har hjälp så känner jag mig bättre, men inte 100%. 

Vad hände? Jag hade ju blivit frisk. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk någon fler dag nu!


Varför är det inte lika roligt?

Jag är fortfarande sjuk, lite bättre, men fortfarande sjuk. Har äntligen fått i mig lite vanlig mat, har levt på isglass och te hela dagen. Jag kan meddela att man inte blir allt för mätt på det. Med lite mat i magen känns det faktiskt lite bättre. Jobbigt att andas och fortfarande ont i halsen, men ingen feber.

Idag när jag låg i soffan och hade extremt tråkigt började jag tänka på en sak. Förut var man glad om man blev sjuk och fick vara hemma från skolan, men nu har jag panik över att måsta vara hemma från skolan. Varför är det så? Är det för att jag börjar bli gammal eller? Det tåls att tänka på...

Ikväll blir det fortsatt soffläge, men med sällskap av Anders :) Måste hinna bli frisk till praktiken imorgon. Jag jobbar stenhårt på det. Tror att soffan är ett bra ställe för det :)


Sjuk över en natt

Ibland undrar jag hur kroppen fungerar, t.ex. hur man kan bli riktigt sjuk, bara över en natt?! Kände inte av någonting igår när jag gick och la mig, medans imorse var hela halsen igensvullen. Det är galet!. Hela dagen har jag varit slö och haft kroppvärk, har inte heller kunnat äta allt för mycket för det går typ inte ner något i halsen. Alvedon har bara varit att glömma, fick vänta tills jag kom hem, då jag kunde ta en brustablett. Är jag lika dålig imorgon måste jag överväga att vara hemma, fastän jag inte har tid att vara hemma egentligen. Man måste kanske ta sig tid, jag hade trots allt ingen sjukdag förra terminen.

Ruttet att jag missar träningen ikväll, men jag hade nog inte gjort allt för stor nytta. Nu ska jag bädda ner mig i soffan och inte röra ett finger.


ork?

Vart är orken? Om jag skulle få, så skulle jag ligga kvar i min soffa hela kvällen. Jag är så trött och allt känns för tillfället ovärt. Hoppas att tjejerna får mig på bättre humör på träningen. Just ja, usch vad jobbigt att ta sig dit.  Jag har faktiskt skottat snö idag. Mycket tung snö. Det måste ändå räknas som bra motion, det är ju skit jobbigt!
Näe, dags att peppa upp nu.

Bättre sent än aldrig...

Ja, jag vet att jag har varit rutten på att uppdatera denna vecka, men jag har verkligen inte haft någon ork. Skolstarten har sugit musten ur mig, även fast vi har haft det otroligt slappt. Det är liksom bara jobbigt att komma in i rutinerna igen.

Ikväll blir det utgång med tjejerna, jag tror det kommer bli kul, synd bara att det är så ruttet väder.

Fick även ruttet besked idag inför gesällen, Klassisk permanent (vilket iof är helt okej) och Ljusarefärgning. aah, Hallåå, ljusarefärgning, jag pallar inteee.  Jag jag få en modell nu tack?!

Hemma i Sverige igen

Så var vi hemma igen efter våran semestertripp till Stavanger. Känns både bra och dåligt. Skönt att vara hemma igen, men ruttet att komma tillbaka till skolan och vardagen.

Vi hann med flyget från Arlanda, men det var inte med mycket. Jag har aldrig varit så stressad i hela mitt liv. Med 1 minut kvar hann vi checka in, innan gaten stängde. Sen hade vi också lite tur att flyget till Umeå var försenat 10 minuter. Dock så mår inte mitt knä så bra efter den lilla joggingturen på Arlanda, men det blir nog bra om någon dag.

Anders är och spelar match nu och jag är trött. Det tar på att resa, speciellt när jag är så flygrädd.

Skola imorgon alltså, gud vad jag är otaggad. Vill inteee, men jag måste.

Tack för en väldigt skön, rolig och väldigt välbehövande semester i Norge. Kommer nog lite bilder senare i veckan.

Seger!

Vi fick äntligen se en segermatch idag. Stavanger vann med 3-1 mot Vålerenga(serieledarna). Gryyym stämning vill jag lova :D Vi har även filmat när de åkte in på planen som var otroligt mäktigt. Tyvärr fick inte Martin göra någon poäng, men det viktiga var att de vann.

Imorgon är det dags för hemresa, jag är nervös för flygningarna och för att vi ska missa flyget till umeå. Vi har 45 min på Arlanda.. aah, jag hoppas att det går bättre än vad det gjorde på Gardemoen på vägen hit. Om någon känner någon Arlanda som kan ge oss någon genväg eller liknande så får man mycket gärna höra av sig.

Nu ska jag läsa Godnattsaga för flickorna och sen blir det att packa iordning.


Lördag forts

Efter fikat idag så klippte jag Alice och hon blev jätte fin. Bröderna Johansson har spelat hockeyspel så bordet nästan rasade, matchen slutade i att Martin vann.

Innan middagen lekte Alice frisör på mig, och det var otroooligt skönt kan jag lova. Nu vet jag varför mamma mutade oss att kamma henne i evigheter. Middagen bestod av kyckling och ris som var väldigt gott.

Efter middagen har jag och Emelie tagit en massa roliga kort och skrattat.

Nu ska vi äta glass och sen lär det bli lite seaquence eller kortspel.

Idag har jag även lärt mig ett norskt ord som har en annan betydelse i sverige. Alice frågade mig varför jag inte hade någon luva på mig när vi skulle gå ut. Snabbt svarade jag att jag visst hade en luva som satt fast i jackan, men att jag inte ville ha på mig den för tillfället. Alice kollade jätte konstigt på mig och frågade samma sak igen. Vid det här laget insåg jag att "luva" nog inte betydde det jag trodde. Jag frågade snabbt Linda och fick veta att det var mössa, Haha. Saker och ting började klarna nu, och jag förklarade för Alice att jag inte hade med mig någon mössa till Norge, utan att jag hade ett pannband istället. Så tokigt det kan bli.


Snöstorm

Jag, Linda, Alice och Milou tog oss ut en sväng i snöstormen för att handla. Som tur var så klarade vi oss helskinnade fram och tillbaka, men det var jätte kallt i snöstormen.

Nu vankas det fika och sen blir det herrarnas skidskytte.

Lördag den 5 Januari ( Hannas namnsdag )

Gårkvällen bjöd på en mängd skratt, tv-tittande och spel. Jag och Martin vann över Linda och Anders i Seaquence med stor marginal :)

Idag vaknade jag och Anders av att Alice kom och la sig i våran säng. Sen blev det frukost och se på storslalom.
Martin är och tränar och det går inte att gå ut för det blåser ännu värre än vad det gjorde igår. Tur att det är mycket sport på Tv idag så vi har något att göra.


Storm 2

Shit vad det blåser, jag har aldrig varit med om att det har blåst så mycket i hela mitt liv. Dessutom är det jätte kallt. Eller egentligen är det inte så kallt, men det blir det när det blåser så mycket. Det är iallafall klart och soligt, men de har varnat för snö och regn.

I staden gick vi runt och kollade på lite affärer, inte så många för vi hade Alice med oss, och hon var inte så imponerad på klädaffärer. Sen åt vi lunch på Sörensen, mycket gott.

Idag är det jag och Linda som ska göra middag, det blir tacos :) Sen ska vi se på skidskytte. Sen får vi se vad som händer ikväll.

Storm

Igårkväll gick de ut med stormvarning, och det har blåst inatt vill jag lova. Det blåser även hyffsat mycket nu.

Idag ska Martin och Alice underhålla oss medans Linda jobbar och Emelie är i skolan. Började bra redan imorse då Alice kom och väckte oss. Jag gick och duschade och hittade Martin i Alice säng på vägen dit. Haha.
Nu har alla stigit upp och håller på att äta frukost. Vet inte riktigt vad vi ska göra sen, kanske en tripp ner på stan.

Uppdaterar med under dagen.

Just ja, nu höll jag på att glömma, Inatt var det någon som ringde till mig med dolt nummer, vem var det ?


Tung förlust...

Matchen slutade i en tung förlust för Oilers. Storhammar vann med 3-0. Ruttet säger vi, men hoppas på vinst på Söndag istället. Vi fick iallafall vara i VIP logen ;)


Torsdag

Natten har varit behövlig med mycket sömn i en mycket skön säng. Vaknade vid halv 10 och sen vid 11 gick jag, Linda och Anders till det nya köpcentrumet som har öppnat typ 200 meter härifrån. Grymt mycket affärer, dock inte lika många som på Kvadrat, men det räckte gott och väl. Jag hittade ett par jätte fina och sköna mjukisbyxor på rea, billigare än i Sverige till och med! Bra köp av mig. Sen har vi även hittat en present till Ida ;) Vi hoppas att hon kommer att gilla den ;) Höhö.

När vi kom hem så hade Martin hämtat tjejerna från skolan och dagis, då blev det lite fika och kortspel. Nu leks det kurragömma för fullt och snart blir det mat och sedan match. Vi hoppas på att det blir vinst och att det går bra för Martin.

Måste även tillägga att jag har Sveriges och Norges sämsta lokalsinne. Tur att jag hade med mig Linda och Anders när vi var ute idag, annars hade det slutat illa. Däremot så är det inga kvarter de bor på, utan stigar med hus typ överallt och ingen logik. Kanske inte så konstigt att jag känner mig vilse då.

Äntligen framme i Norge

Nu har vi äntligen kommit fram till Martin och Linda i Stavanger. Flygningarna har gått både bra och lite mindre bra. Började imorse med första flyget när personen framför oss började må dåligt. Jag fick panik eftersom att jag har lite kräk-fobi. Efter att ha hållt för både öron och näsa var vi framme på arlanda och kunde gå ut ur planet.

Väl inne på Arlanda ville jag äta på Max, och det såg lovande ut rätt så länge, ända tills vi insåg att det inte gick att ta sig till Max utan att flyga inrikesflyg. Jag deppade ihop, men peppade upp 10 minuter senare då jag fick i mig lite mat. Dock så blev det Mc´ Donalds, men det dög. Efter maten blev det incheckning och massor med slö.
Efter en halvtimme kom det en spansk tjej och satte sig bredvid oss, och en halvtimme senare kom en kompis till henne. Ni skulle ha hört tjattret, jag lovar er att en hönsgård är tyst jämfört med de två. Tempot var också grymt fort ( Frida du ligger i lä där )

Flygningen från Arlanda till Oslo gick bra, sen började kaoset. Min väska var sist ut på bagegebandet och vi började få ont om tid. När vi kom fram till bagage inlämningen var det 7 mils kö. Jag gick snällt och ställde mig i kön medans Anders gick före hela kön och pratade med hon som satt där. Anders vinkade att jag skulle komma dit så jag gjorde det. Då brakade allt loss och en äldre kvinna börjar skrika åt oss för att vi fick gå före. Jag förklarade lugnt och stilla att vårat flyg går om 20 minuter, men det stillade inte hennes humör utan hon fortsatte att skrika och vara allmänt otrevlig.  Efter vi hade fått in våra väskor och skulle gå mot säkerhetskontrollen var jag livrädd och trodde hon skulle springa ikapp oss och strypa oss. Väl framme vid Gaten så kunde vi andas ut, trodde vi, 5 minuter senare passerar hon med mördarblick, så jag och Anders drog på oss luvorna och gömde oss.
Vi klade oss undan henne även denna gång och kunde gå ombord på planet efter all stress.

Sista flygningen gick till en början jätte bra, ända tills vi skulle till att börja landa i Stavanger. Det blåste jätte mycket och planet skakade och vinglade. Jag som är flygrädd hade vid det här laget klämt sönder Anders hand och börjat grina floder. Efter de längsta 12 minuterna i mitt liv så landade vi och möttes upp av Martin.

Nu har vi haft julklappsutdelning och ätit varma mackor. Jag tror det blir en tidig kväll ikväll, det tar på krafterna att resa en hel dag.

Vi hörs imorgon. Kram Hanna

P.s Mamma, du kan svara på mina sms, det är inte dyrare att skicka bara för att jag är i Norge D.s


2008-01-01

Så var det den första dagen på det nya året. Nyårsafton blev en mycket trevlig tillställning, med bland annat Umeå-spelet, en vild kamp mellan killarna och tjejerna i Pictionary,  Norsk kareoke, galet mycket skratt och gruppbilder.

Nu såhär dagen efter så är det packning som gäller. Imorgon kl. 09.45 går planet till sthlm och sen lite häng på Arlanda för att senare åka vidare till Oslo och slutdestinationen Stavanger. Jag har lite resfeber nu, men det går nog över efter första flygningen.



360430-33

Ett av alla gruppfoton som togs under nyårskvällen. Familjen Granström och Vidmark med respektive önskar alla ett Gott Nytt År!

RSS 2.0