Om en framtid

Vet ni vad?! Jag har kommit fram till att jag vill utbilda mig till Studie-och Yrkesvägledare. En sten har släppt från mitt bröst och det känns bara mer och mer rätt. Nu återstår det bara att jag tar mig in på utbildningen och ett stort steg för att lyckas med detta är att skriva ett bra resultat på högskoleprovet på Lördag.
Skjut mig eller wish me luck!

Om att bo i en by

Jag vill börja mitt inlägg med att säga att jag trivs väldigt bra i byn och jag ångrar verkligen inte att jag flyttade hit MEN...
dessvärre finns det en baksida med att bo i en liten by också. Det pratas en hel del och det dras slutsatser som inte är sanna på långa vägar. Man får höra saker nere på lill Ica eller på byns evenemang om sig själv som man inte ens visste själv. Visst är det konstigt att folk kan veta så mycket om ens liv utan att ens känna en?
Det här förekommer även på större ställen, det vet jag, men det blir så otroligt stort och uppmärksammat när man bor i en liten by som denna.

Dagens pyssel

Onsdagar innebär konstverkstad för mig på skolan. Idag var det textil och vi gjorde en massa tygtryck. Väldigt roligt måste jag säga.

Resultaten. Blev mest nöjd med bladtrycket.


Sportlovspub

Byn ställer till med galej ikväll, pub på Westmans och vi är taggade! Skål!

Kjolen shoppades igår på Cubus i Skellefteå.

Västerbottensost frallor

Igårkväll bakade jag VB-ost frallor. Har fått receptet av Klara här i byn men har nu gjort lite ändringar och bytt hälften av vetemjölet till grahamsmjöl så de blir liiiite nyttigare iallafall.

Ostfrallor

5dl ljummet vatten
4msk mjukt margarin eller olja
75g jäst
1½ tsk salt
2-3 msk socker eller sirap
13-15 dl vetemjöl (Jag tog häften vete och hälften grahamsmjöl)

Rör ut jästen med sockret/sirapen.
Tillsätt smöret, vattnet, saltet coh mjölet(lite åt gången)

Arbeta ihop degen i 10 min, låt jäsa i 30 min

Knåda degen tills luften försvinner

Dela bröden till lämplig/önskad storlek, pensla med ägg och lägg på riven ost av valfri sort.

Grädda i mitten av ungnen på 220 grader i ca 10 min.


De blir himmelskt goda! :)


Senaste inköpet

Åkte till Skellefteå för att fönstershoppa lite, men kom hem med den här...
fast jag gillar den :)

 

 


Pensionärsvarning

Jag har sportlov och njuter av varenda minut! Vädret är helt gudomligt och jag känner hur mycket energi man får. Underbara vår!

Igår tog jag och Stina en härlig promenad runt byn och på eftermiddan när karlarna kommit hem blev det kaffe och bulle på våran lilla bro för att njuta ännu mer av solen. Fyra stolar och ett litet bord på den inte så stora bron resulterade i en intressant syn för grannar och passerande bilar. "Jaahaaja...Pensionärsparen har kafferep nu på eftermiddan" Haha! Trevligt hade vi iallafall och grannarna fick sig ett gott skratt.

Den här dagen började redan klockan fem imorse då jag skulle vara en social sambo och följa med karln i lastbilen. Det gick bra ända till klockan halv ett då jag slumrade till och helt plötsligt var vi hemma. Fortsatte min vila ute i solstolen istället.


Ikväll vankas det ett nytt Core pass och jag är taggad!


RSS 2.0