Tjuvstart

Eftersom vi inte är hemma på första advent fick jag ett ryck ikväll och tog fram första julsaken. Min mamma har nämligen köpt mig en dvärgjulgran. Den är nog den minsta jag har sett, men väldigt praktisk då det följde med belysning och glitter. Så ikväll har jag och Anders klätt våran söta julgran och tänt den. Åh, den var så fin så jag fick rysningar i hela kroppen! Nu börjar julkänslan komma mer och mer, och jag hoppas den blommar ut ihelgen nere i Sigtuna på julmarknaden.

"Har man tur behöver man inget vett"

På tal om min mamma, hon har så tur när det gäller spel, lotterier och liknande. Det är nästan aldrig lönt att köpa en lott från en lottring om min mamma har köpt från den, för hon vinner alltid!

Som idag tillexempel. När jag kom hem på lunchen så sa hon att hon hade fått ett avi från postkodslotteriet som hon skulle hämta ut på eftermiddagen. Vad tror ni att människan vinner, Jo, EN MOBILTELEFON! En riktig lyxmobil. Jag förstår inte hur hon kan ha sådan tur jämt. Men som sagt " Har man tur behöver man inget vett".
Vad ska familjen nu köpa till henne i julklapp och födelsedagspresent? Vi skulle ju nämligen köpa henne en ny mobil.


Vändpunkten

Min dag har varit en av de längsta i hela mitt liv! Dagen började med att bilen var heeelt igensnöad, och jag hade ingen sop. Mina stickade vantar var som två stora snöbollar när jag var klar. När jag väl började köra insåg jag att fläkten har lagt av, typiskt. Hela bilen immade igen och jag såg nästan ingenting och fick köra 20km/h hela vägen.
När jag väl har tagit mig till salongen ringer min första kund och avbokar, även min andra och min tredje. Alla pga magsjuka. Sjukt lång förmiddag när man inte har nån kund!
Ljuspunkten var att mamma bjöd mig på lunch och nybakta lussebullar :) Hon är den bästa mamma man kan ha, trots ryggskott.
Eftermiddagen började likadant som förmiddagen, avbokningar och dötid. Men som tur var så var min lilla sötis där hela eftermiddagen. Lill-Rönne är min nya ljuspunkt här i livet. Han är nog den sötaste och snällaste hundvalpen. Han gjorde så eftermiddagen flöt på snabbare än förmiddan.

När jag slutade halv 7 gick jag hem i snöstormen, åt mat och städade lägenheten.
Nu ligger jag och känner mig hängig, vilket inte är okej eller särskilt lägligt. På torsdag åker vi nämligen till Sigtuna för en mini-semester som är väldigt behövlig. Jag behöver en vändpunkt, när allt blir positivt istället för jobbigt.


Familjen, ni gjorde mig sjukt stolt med en 4:e plats i Östersund! Jag önskade att jag hade följt med och fått se er!

Varför sitter jag här?!

Frågan är varför jag sitter hemma i Holmsund ihelgen? Min andra familj ( Ja, jag ser er fortfarande som min familj) är i Östersund på tävling. Jag saknar lukten av hårspray, nervositeten, spänningen och ja, även luftmadrassknarrningarna, tro det eller ej.

Hoppas ni ger gärnet ihelgen och sopar mattan!


Jag saknar er!

Hår i öronen

Min plan höll inte. Jag började fnissa när Lennart öppnade munnen och började prata. Jag fick lov att måsta krama honom, men värst av allt, han satte sig bredvid mig när vi skulle äta!!!!

Det första jag upptäckte var att han hade extremt mycket hår i öronen, det sticker ut som en tofs! Inte okej!
Det andra jag upptäckte var att han har minimal nacke ( det har även min mormor upptäckt)
Men trots detta måste jag säga att han har lite humor. Han kläckte en hel del citat under lunchen.

Lennart knuffar mig med sin armbåge och säger "Hörrdu, dom här linserna som ligger på tallriken, dom kan man väll inte äta?!, Linser har man ju i ögonen"

Han gillar inte golf och han har dålig balans så han kan inte dansa, han gillar västerbottensostsmör och Ann-catrin flörtade med han under hela lunchen.

Jag fick iallafall mitt Gesällbrev och det är mycket snyggare än Karinas. Haha, hennes ser ut att vara från stenåldern jämfört med mitt.


I eftermiddag är det match på tomtebo och vi hoppas på vinst!

Gamm-Lennart

Frågan är om jag har varit vaken såhär tidigt någon vardag sedan jag började jobba? Steg upp kvart i 7 och började fixa till mig. I vanliga fall stiger jag upp kring 8 och stressar arslet av mig för att hinna till jobbet kl 9.  Undra om jag är lite nervös för att träffa Lennart Holmlund? haha.

Idag är iallafall dagen då jag ska få mitt Gesällbrev utdelat av Lennart Holmlund. Undra varför just han ska dela ut det? Kunde de inte ha fixat någon snygg hunk istället? Jaja, nu är det iallafall gamm-Lennart och jag hoppas att jag kan hålla mig förskratt när han öppnar munnen och pratar med sin gnälliga röst. Jag hoppas även att jag slipper ge honom en kram, för en kram känns lite förmycket. Han får en handskakning istället.

Hoppas de är goooLunch.

"Färjan-Håkan"

Min pappas moster och hennes man åkte på en PRO resa ner till stockholm för att åka med färjan Cinderella förra veckan. Innan de åkte skojade jag med dem och sa att de skulle ta en autograf av bartendern Håkan till mig. 

Snopen blev jag när de kom hem och lämnade en lapp till mig där det stod " Till Hanna från Håkan "färjan" Kram på dig"
Haha, så nu har jag Färjan-Håkans autograf och vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Förslag?

Tvätt

Nu ska jag berätta om våran tvättstuga. Det är en fin tvättstuga med 3 stora maskiner, torktumlare och torkskåp. Problemet med denna tvättstuga är att den är rena spökhuset när det är mörkt utomhus. Förråden som ligger bredvid är jätte hemska och jag inbillar mig alltid att det är en mördare som gömmer sig där och kommer döda mig när jag tar ur tvättmaskinerna. Det finns även en mystisk dörr i våran tvättstuga, precis bredvid torkskåpet, den är alltid låst och det är något skumt med den. Jag är dock för feg för att undersöka den mer noggrant.

Ett annat problem jag har med tvätten är att den aldrig blir torr. Det spelar ingen roll hur länge man kör den i torktumlaren eller torkskåpet. Det slutar alltid i att jag måste hänga upp all tvätt i den lilla lägenheten ändå.

en tanke

Tänk er en person som styr sin omgivning med järnhand och som innerst inne mår väldigt dåligt. Är det då okej att den här personen tar ut all sin ilska och irritationer på vissa utvalda personer? Är det okej att den här personen trycker ner de andra? Är det okej att personerna runt omkring ska gå på tå runt den här personen för att inte få skäll för något man inte har gjort?

En tanke som växer och växer och snart håller verkligheten inte längre.


RSS 2.0