Hata Måndagar!

Helgen är över och det är återigen denna jävla måndag. Jag hatar Måndagar. Vet inte riktigt varför, men allt känns bara så tungt. En hel arbetsvecka kvar innan det är helg. Sunk!


Helgen har varit bra, med kalas, utgång med jobbet och ännu mer kalas och lite träning. Utgången blev lyckad, trots att jag var yngst och drog ner medelåldern på Lottas med ungefär 100 år kändes det som.


Jag önskar att jag hade mer tid att spendera med min älskade sambo. Han är en upptagen man med innebandy nästan varje dag och massor med kompisar och jag har ju mitt jobb som inte har allt för roliga arbetstider. Känns som att vi aldrig hinner umgås och det känns jätte tråkigt och jobbigt. Ge oss mer tid för varandra tack!



I´ve made up my mind

Igårkväll skickade jag in min ansökan till Matte B kursen. Jag har en skön känsla i kroppen och nu ska jag ge mig den på att klara det här. Det blev distanskurs och V.3 börjar jag.
Det känns skönt att jag försöker göra något med mitt liv, känns som ett steg i rätt riktning.

På fredag fyller min darling 22 år och jag vet inte vad jag ska göra för tårta.

Lördag låter som om det kommer bli en bra dag och kväll, mer om den senare i veckan.

Snart jobb och sen bakning ikväll.

Vad ska jag göra?!

Åh, beslutsångest x 1000.

Vad ska jag göra med mitt liv?

Ska jag plugga Matte B till våren?

Jag börjar tveka på om jag kommer kunna klara av kursen på distans.

Snart måste jag bestämma mig! Vad ska jag göra ?


Äntligen Fredag

Nu är det helg igen, vilket känns jätte skönt. Veckan har rullat på som vanligt med endel små incidenter.

En incident var att Umeå Energi valde att ta bort varmvattnet från Holmsund längre än vad de hade sagt. KUL att duscha i kallvatten, svar NEJ.

Ikväll ska vi bli bjudna på middag av Anders mamma och pappa. Vi ska fira att Anders har fått fast anställning på posten. Woho! Efter drygt tre år var det verkligen på tiden tycker jag.

Helgen blir fullspäckad med frisyrfix, presentshopping,barnvaktande och träningar.

Ha en Trevlig helg!

Vilken underbar helg!

Helgen har varit helt händelserik och helt fantastisk.

Åkte till mormor direkt efter jobbet och åt middag, sen begav vi oss vidare till stugan och började fixa matsäckarna till jakten dagen efter. Pappa anlände vid halv 10 och då blev det sängdags.

Morgonen därpå ringde väckarklockn 05.00 så då var det bara att pallra sig upp och få på sig alla kläder. Det var underbart väder ute och så otroligt vackert att få se soluppgången. Första passet satt jag med pappa. Ett riktigt vackert pass men ingen älg. Efter det blev det fikapaus och nytt område att jaga.

Det andra passet fick jag sitta med mamma. Det var långt att gå, men tillslut var vi framme vid jakttornet. Det var ca 2 meter högt och lite ostadigt. Frågade mamma om vi båda två skulle kunna sitta i det och hon sa att det hade varit sådär ostadigt sen det var nytt så det skulle inte bli några problem. Vi hann nästan bara sätta oss så började hunden skälla precis ovanför oss, blev riktigt spännande när de ropade på radion att det bar av rakt mot oss. Vi hörde hur älgen passerade men vi lyckades aldrig se den. Sen blev det otroligt dött så jag satte mig på golvet och somnade i solen en stund. När jag vaknade fikade vi lite och sen brakade helvetet lös. Jag böjde mig fram för att lägga tillbaka muggen i säcken och då rasade golvet där jag satt. Lyckades spjäla mig fast med armen på en sida och ena benet mot den andra väggen. Mamma satt nu på en planka där även geväret stod laddat. Hon lyckades krångla sig ner med geväret och kunde lyfta ner mig som hängde i luften. Under den här tiden så var vi så tysta som det bara gick, men när jag hade kommit ner så började vi tokskratta för det såg verkligen helt galet ut. Vi kunde verkligen ha slagit ihjäl oss, så vi hade en otrolig tur.

Såhär såg det rasade älgtornet ut

Efter vi hade lugnat oss så hör vi att hunden börjar skälla igen, den har tydligen hittat en till älg nästan bredvid oss(förstår inte hur den kunde ha stått kvar efter hur mycket vi hade skrattat och brakat..) Den älgen fick vi aldrig heller se, men det blev lite spännande iallafall.

Resten av dagen blev rätt tråkig när vi inte hittade någon fler älg.

Kvällen bjöd på surströmming och sen en väldigt skön säng kring 20.30.

Nästa morgon ringde klockan igen på 05.00. Tyvärr var det dimma och inte så varmt ute. Första passet satt jag med pappa igen. Vi såg nästan ingenting pga all dimma och såklart kom älgarna mot oss, men ingen lycka denna gång. Nästa pass satt jag med mamma på en myr. Det var blött överallt och jätte jobbigt att gå. Vi hörde hur hundarna började skälla och sen en massa skott. Martin lyckades skjuta en ko och en kalv. Ida och pappa satt på passet bredvid så de hade det väldigt spännande. Sen hör vi på radion att det är 3 älgar till inne på området så jag och mamma blev omplacerade. Det ryktades om att det var en stor tjur påväg mot vårat nya pass, men den lyckades springa ur området.

Jag och Ida var med när de drog fram älgarna och sen fick vi lov att skynda oss till bilen och köra hem till Holmsund. Jag hade träning med kidsen och även bamsegympan. När jag kom hem från sista träningen var jag helt slut och somnade vid 9 tiden.

Otroligt bra helg och jag är sugen på att följa med även nästa helg, men vi får se hur det blir..

 


Här är de två älgarna. Sen satte jag och mamma upp en varning på tornet.


Tvätt och näsblod

Dagarna har rullat på och jag har jobbat heltid både igår och idag, vilket känns väldigt bra!

Jag slapp göra avtryck hos tandläkarn och jag var överlycklig och firade genom att steka pannkakor här hemma! Mycket gott!

Förkylningen är fortfarande kvar och vill inte ge med sig. Igår var jag så tät i näsan att jag knappt kunde andas, INTE kul när man jobbar. Karina visste ett knep hur man kunde få bort det utan att använda näsdroppar, så jag tvekade inte på att låta henne pröva. Hon masserade(läs mördade) mina tår så jag skrek, och vill ni veta?! Det släppte! Heelt sjukt. Men jag tror att hon kom åt någon annan nerv för det gjorde ont i mina tår hela kvällen och dessutom började jag blöda näsblod 1 timme senare. Väldigt kul när man ska stå och klippa hår. Tur att jag hade en kund som jag kände så det kändes inte allt för hemskt att stå där med papperstussar i näshålen och låta som en anka när man pratade. Haha!


Ikväll har jag tvättat och sett fotbollen. Skönt att slippa tvätta imorgonbitti, men hemskt att gå ner till tvättstugan nu när det är kolsvart ute. Jag väntar nog tills Anders kommer hem från träningen så får han hämta tvätten istället. Sverige var förövrigt värdelösa trots vinst genom ett självmål från Malta.

Imorgon ska jag ta mig en skön sovmorgon.


Måndagmorgon

Natten har bjudit på skön sömn. Har inte sovit ordentligt på 4 nätter pga förkylning och alldeles för många tankar.
Tog en liten sovmorgon också, tyckte att jag kunde unna mig det.

Igår kollade jag på resor till Nice. Hittade en riktigt bra resa som jag är så sugen på att boka. Vi får se hur det blir, är mycket som ska fixas innan den går att boka :) Bäst att hålla tummarna.

Idag jobbar jag från 13.30-16.00. Sen ska jag direkt till tandis och bli plågad. Huvva, jag vill verkligen inte! Jag hatar att göra avtryck på tänderna! Lika bra att förbereda sig på att spy, för det brukar alltid sluta så..uuusch!
Å billigt är det ju inte heller, fan, jag har egentligen inte råd med det, måste ju spara till den eventuella resan till Nice..

A har träning ikväll, som typ alla andra kvällar...Trååk. Jag vill mysa med min sambo..


Längtar tillbaka till semestern när vi var i stugan och bara myste och solade hela dagarna!


Första träningen

Dagen började tidigt med en innebandymatch. Drog upp syrran så jag fick lite sällskap på läktaren. Skönt med vinst idag!

Sen utbröt ett viss kaos. Hjärnan gick på högvarv och jag kände mig otroligt sviken. Men nu i efterhand så löste sig allt och tur var ju det.

Första träningen är avklarad med kidsen och de är ännu sötare än förra året. Några nya har tillkommit och några har fått börja träna med en äldre trupp. Har även tappat 2 tränare men fått ett nytillskott(som dock är i utlandet nu). Kidsen saknade Piff och tyckte vi skulle sälja fika på konsum så vi kunde åka till Nice för att hälsa på henne. De trodde nog att det var lite närmare än vad det är för de tyckte vi skulle åka allihopa i min lilla bil...Haha.

Var även och hjälpte Linda med Bamsegympan för de allra minsta. Åh, jag smälte typ när jag såg alla små söta ungar i sina rosa ballerinadräkter och söta små sockeplast. Nästa vecka ska jag ha dem själva för Lirre flyr från byn till huvudstaden. Det ska nog gå bra, det är ganska lätt när alla föräldrar är med och leker.


Nu ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp Te och halstabletter. En alvedon sitter nog inte helt fel heller.



Här är några av se söta Kidsen när de är utklädda till färgen GRÖN på våravslutningen.


Stolpskottsidioter!

Gårdagen var en riktig pissdag på jobbet och jag känner verkligen ingen pepp att komma tillbaka på måndag. Fan för de riktiga stolpskotten som finns i våran lilla by. Tänker inte gå in på detaljer, men ibland hatar jag verkligen att vara frisör. Man vet att man har rätt men man får inte erkänna det, för kunden har ju alltid rätt. Jag HATAR DET!!

Imorse var jag och hämtade svärmor på flyget som har varit utomlands i en vecka. Är smått avundsjuk!

Sen har jag sett en rikitgt bra innebandymatch. Anders lag spelade mot ett finskt elitserielag och de förlorade bara med 7-5. Det finska laget hade 6 landslagsspelare med...
Anders var bäst på plan med 2 mål och 2 ass :)
Ny match imorgon mot ett annat finskt lag, blir spännande att se...

Ikväll blir det middag med familjen och Anders mamma! Trevligt trevligt. Är dock lite oroad över min förrätt, har aldrig gjort den tidigare, men någon gång ska ju vara den första :)

Ha en trevlig Lördagskväll!


Var tog den sovmorgonen vägen?!

Jag längtade verkligen efter min sovmorgon när jag gick och la mig igårkväll. Tyvärr verkade den bara försvinna. Vaknade kl 05.00 och kunde inte svälja! Paniiik. Steg upp för att hämta halstablett och då exploderade huvudet. Ej okej. Låg och vred mig i sängen och försökte somna om med icket. Efter pillerknaprande och halstabletts ätning så är det bättre. Är dock lite nervös för att de ska vara svininfluensan. Har hört att den börjar med halsont från ingenstans...

Skönt att det är helg! Ska nog ta mig ett glas vin eller två ikväll så försvinner nog halsontet ;)


Vad är det med hantverkare ?

Min pappa frågade om jag kunde vara hemma och ta hand om hunden och öppna när hantverkaren skulle komma och fixa trappen imorse. Självklart så ställde jag upp. Klev upp strax efter 7 och började cykla hemmåt. Hantverkaren skulle komma vid 8. Jag fikade, väntade, såg tv, väntade, lekte med Zolo, väntade. Tillslut blev kl halv 1 och han hade fortfarande inte kommit. Tur att min syster kom hem och kunde fortsätta med väntadet för jag börjar ju jobba snart.

Sjukt så irri man kan bli när de inte kan komma när de säger att de ska komma! Tänk vilken skön sovmorgon jag kunde ha fått...Tur att jag får sovmorgon imorgon istället :)


Det var inte ett farväl...

Piff har nu lämnat Sverige. Hon verkar ha det bra i Frankrike och jag hoppas det fortsätter vara bra för henne. Här hemma är det dock lite tomt. Det känns att det är borta en del, en del som inte riktigt går att förklara i ord, men dock en viktig del. Det var inte ett farväl, för om mindre än 4 månader är hon hemma igen, om än bara på besök...

På söndag är det första träningen med kidsen. Det kommer kännas konstigt och det kan inte bli likadant utan räddningspatrullen. Ingen kan ersätta din plats i vårat tränarteam! Så är det bara.


Jag bjuder på en njutbar film från våran tränartrupp. Det bästa genomförandet någonsin. Jag vågar inte ens tänka på hur poängen skulle ha blivit om det sett ut såhär på tävlingen. Ryyyysningar!

 

Jag saknar dig jätte mycket älskade Malin!


RSS 2.0